Aratás

2023.07.23. 16:40

Ne kapj dührohamot, ha kombájn mögé érsz! Tanulságos videó!

A nyári forróságban az egyik legidegesítőbb közlekedési szituáció, amikor egy szinte megelőzhetetlen, csigalassú kombájn vagy traktor kanyarodik ki a gyanútlan autós elé. Az egyik agrárcég most videóban mutatja meg az érem másik oldalát.

Kemma.hu

A vármegyei balesetmeglőzési bizottság is megsosztotta a videót, amelyben a csinos lány felpattan a hipermodern kombájn vezetőfülkéjébe és mosolyogva indul, hogy aztán akár 12-16 órán keresztül is arassa a gabonát a földeken. Időszerű jelenet, hiszen elkezdődött az aratás, amikor a gazdák újra éjjel-nappal úton vannak a földek felé. Az egyik mezőgazdasági munkagépekkel foglalkozó cég gondolt egy nagyot és videót készített arról, hogy mást is lehet tenni a dudálás és türelmetlenkedés helyett az autósoknak, akik beragadnak egy traktor vagy kombájn mögé az úton. 

A videó azt próbálja elérni, hogy a sofőr képzelje bele magad egy percre a gazda helyébe. Az üzenet egyszerű: az új, hatalmas gépeket látva sokszor elfelejtjük, hogy gazdálkodni nem olyan könnyű, mint elsőre látszik. Ezért, amikor legközelebb vár valaki az úton egy kombájn vagy traktor mögött, vagy csak beleharap a szendvicsébe, emlékezhet rá, hogy az a gazda érte is dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!