álmok

2021.11.28. 14:39

Oroszlányból Hollywoodba: világsztárok nyomdokaiba léphet a színésztehetség

Pinke Jonatán Oroszlányból indult, hogy megvalósítsa legnagyobb álmát. A kitartó, szorgos munka meghozta gyümölcsét, Hollywoodban tanulhat az egyik legnevesebb iskolában.

Kemma.hu

Évekkel ezelőtt Oroszlányban kezdte pályafutását Pinke Jonatán. A Móron született tehetség Oroszlányban élt családjával és a József Attila Általános Iskolába járt. Jövőre Hollywoodban kezdi meg tanulmányait. Jonatan már Spanyolországban tölti mindennapjait, azonban most kis időre hazalátogatott. Az Oroszlányi Városi Televíziónak " target="_blank" rel="noopener noreferrer">mesélt a kezdetekről, jelenről és tervekről.

A városlakók a Silhouette Balett táncosaként ismerhették meg. Az általános iskolában meg egyszer meg kellett tekinteniük Csáky Mária táncóráját. Ott el is dőlt, hogy táncolni fog.

– A Marika néni táncórájára, annyira megtetszett, hogy 7 évesen be is iratkoztam hozzá. Már kiskoromban megfogalmazódott bennem, hogy színész szeretnék lenni. Otthon a családnak mindig produkáltam magam, utánoztam a filmeket. Akkoriban Oroszlányban nem sok lehetőség volt a táncon kívül művészi irányba fejlődni – mesélt a kezdetekről Jonatán.

Csáky Máriától megtanulta a tánc alapjait és azt is, hogy miként működik egy színház. Tudta, hogy ez a szakma komoly áldozatokkal jár. Úgy kellett beosztania a mindennapi idejét, a tanulást, a barátokat, hogy tudta, este próbára kell menni.

– Tudtam, hogy délután meg kell tanulnom, mert este próba van. Nem hívhattam fel Marika nénit, hogy nem tudok menni, mert tanulnom kell. Gimnazista koromban nem mehettem a haverokkal bulizni péntekenként, mert tudtam, hogy szombat délelőtt próba lesz, amiről nem hiányozhatok, mert fellépésekre készülünk – részletezte.

A sok munka és a szorgalom meghozta a gyümölcsét. A táncot egy kicsit a háttérbe szorította és elkezdte követni álmait. Elindult az úton azért, hogy színész lehessen.

– Mikor felkerültem Budapestre spanyol kinézetű statisztákat kerestek egy filmbe, oda beadtam a jelentkezésemet. Ott nagyon megtetszett a filmforgatás. Testközelből láthattam Penélope Cruzt. Egy statisztalánnyal beszélgettem, ő ajánlotta a Thália Tanodát, ahol ő a színészetet tanulta. A végzős évemben kerestek a József Attila Színházba egy táncolni tudó fiút. A tanodában tanító tánctanárom koreográfus volt a színházban, így kerültem végül oda én is – vallott színészi karrierének indulásáról Jonatán.

A 2020-ban kitörő világjárvány a fiatal színész életére pozitívan hatott.

– 2020 szeptemberében kimentem Spanyolországba megcsinálni az El Caminot. Utána szerencsésen kintragadtam az országban karanténban. Úgy jöttem el Magyarországról, hogy nem szeretnék visszajönni. Eredetileg Londonba szerettem volna menni a nővéremhez. De lezárták egész Európát, így Spanyolországban, Malagaban maradtam. Ott lezárták a várost, onnan sem tudtam kijönni. Akkor a szüleim küldtek utánam egy bőröndöt – mondta a talpraesett fiú.

A családi támogatásból Jonatánnak maximálisan kijutott. Az első perctől kezdve segítették abban, hogy nagy lépéseket tegyen az álmai felé. A szülői óvás a mai napig nagy szerepet játszik az életében. 2022 januárjától pedig élete legnagyobb kalandjára készül, ami az egész életét meghatározhatja. Ösztöndíjat nyert Los Angelesbe, a filmművészeti iskolába.

– Ősszel kellett pályázni. Ez volt a hetedik pályázatom, amit végre elfogadtak. Így egy tanévet kint tanulhatok Hollywoodban a Lee Strasberg Színház és Filmművészeti Intézetében. Abban az iskolában, ahol olyan nagy színészek tanultak, mint Marilyn Monroe, Lady Gaga vagy épen Angelina Jolie. Az iskola alapítója, Lee Strasberg személyesen olyan színészeket tanított, mint Marlon Brando, Al Pacino, vagy Robert De Niro – büszkélkedett sikerével a tehetség.

Magyarországon eddig egyetlen embernek sikerült a New York-i iskolába bekerülnie, viszont az intézmény Los Angeles-i központjába Jonatán az első, aki felvételt nyert. A fiatal tehetség jövőjével kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy egy hónappal ezelőtt még nem gondolta volna, hogy most Los Angelesben fog lakni két hónap múlva. Ennek fényében, hogy ilyen rövid időn belül változhat az élet, konkrét jövőbeli célt nem mer megfogalmazni, egyenlőre megtartja magának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában