tanácskozás

2019.08.29. 07:55

Eskütétellel ért véget a rendkívüli testületi ülés Tatán

A tatai képviselő-testület az augusztus 28-i rendkívüli ülésen többek között a távhőszolgáltató kft-ről és pályázatokról is döntött.

Kemma.hu

A tatai képviselő-testület az augusztus 28-i rendkívüli ülésen többek között a távhőszolgáltató kft-ről és pályázatokról is döntött.

Forrás: tata.hu

Fotó: DOMOKOS ATTILA

Az ülés egy rendelet-alkotáshoz kapcsolódó előterjesztéssel kezdődött, az egészségügyi alapellátások körzeteinek megállapításáról szóló önkormányzati rendelettel kapcsolatban, amelynek során az iskolai védőnők körzeteinek kisebb módosítására került sor. Ezt követően a képviselő-testület ciklusra vonatkozó programjának végrehajtásáról szóló kiadványról szavaztak.

Ahogy a tata.hu felidézi, Michl József polgármester a témával kapcsolatban az ülést követő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy minden önkormányzati ciklus végén készítettek egy részletes, képes kiadványt arról, hogy mi történt a városban az előző évek során. Az idei összefoglalóban a 2014-2019-es ciklusban elvégzett munkájáról számol be a testület, a nyomtatott kiadványt pedig hamarosan minden tataihoz eljuttatják majd.

A város évekkel ezelőtt koncesszióba adta a távhőszolgáltatást, viszont a Tatai Távhőszolgáltató Kft. egy csőprojekt miatt továbbra is fennmaradt. Mivel mára a cég feladata minimálisra csökkent, ezért lehetőség nyílt arra, hogy összevonják a Tatai Városgazda Nonprofit Kft.-vel, így jelentős költség megtakarítással működhet tovább. A képviselők emellett döntést hoztak egy Újhegyben létesítendő bölcsődei pályázatról, a Baji úti kerékpárút pályázati lehetőségéről, valamint a Szivárvány Óvoda épületenergetikai megújítására vonatkozóan pótfedezet biztosításáról.

Az ülés végén Tata Város Helyi Választási Bizottsága tagjainak, póttagjainak megválasztására került sor, a bizottság tagjai a városházán letették esküjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!