Közélet

2017.02.21. 07:54

Maszkabálon mutatták meg tehetségüket a fogyatékkal élők

Idén is megrendezték a tatai Fogyatékosok Nappali Intézményében a hagyományos farsangi mulatságot, melyen természetesen a részvétel volt a legfontosabb.

W. Zs.

Mickey egér, fűszoknyás táncos, nyuszifül és kiskertész – többek között ilyen jelmezekkel találkoztunk a Szociális Alapellátó Intézményben, azon belül a Fogyatékosok Nappali Intézményében megtartott hagyományos farsangi mulatságon.

<hirdetesy

Az idei azonban más volt, mint az eddigiek. Ebben az évben először két egyesület is kapva kapott az alkalmon és közösen szervezték meg a délelőtti maszkabált. A rendezvényhez az ÁHI Jóga Egyesület és a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület is szívesen csatlakozott, tagjaik csaknem negyvenöt jelmezesnek okoztak élménydús napot.

– A jelmezes átváltozás alkalmat ad a személyiséget építő, játékos átalakulásra, amelyben a felkészülés során összefonódnak a különböző fejlesztési területek – mondta el Székely Csaba, a tatai intézmény igazgatója. A szakember arról is beszélt, a fogyatékkal élő emberek számára ez egy hatalmas lehetőség, hogy megmutassák a bennük rejlő tehetséget.

A jelmezesek versenyén túl, persze a részvétel volt a legfontosabb – így minden résztvevőnek egy kis édességgel mondtak köszönetet.

– A jóga egyesület egyik kiemelten fontos célja, hogy segítsen másokon. Valljuk, hogy sport- és különböző kulturális programok szervezésével is azt az érzést közvetítjük mások felé, hogy a sérült emberek is ugyanolyan szerves részét képezik a mindennapoknak, mint bármelyikünk. Mondhatni, egyenlő esélyekkel indulunk! – válaszolt arra a kérdésünkre Bacsardi József, az ÁHI Jóga Egyesület elnöke, hogy miért tartja fontosnak a télűző rendezvényen való részvételt.

Mint fogalmazott, az egyesület már több éve jelen van a különböző egészségnapi rendezvényeken. Egészségőrző programokban vettek és vesznek részt iskolákban, szociális otthonokban, idősek otthonában, nyugdíjas klubok, sportnapok, fesztiválok rendezvényein.

Címkék#Tata

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!