Közélet

2017.02.20. 11:35

Bíró Józsefet választották az év mérnökének

A szavazatok alapján az idén Bíró József vehette át a szakmai elismerést a hagyományos mérnökbálon, amelyen az új pályatársakat is köszöntötték.

V. T.

A mérnöktársadalom nagy érdeklődésétől kísérve rendezték meg az idén is a hagyományos mérnökbált az Edutus Főiskolán a KEM Mérnöki Kamara, Építész Kamara, a MTESZ megyei egyesülete szervezésében. A mulatság ez alkalommal sem nélkülözte a szakmai elismerést, de a szórakozást sem. Erről a Medley Zenekar mellett a Silhouette Balett társulata gondoskodott.

A 17. mérnökbált megtisztelte jelenlétével Faragóné Godó Mária állami főépítész asszony is, aki méltatta a mérnökök szakmai teljesítményét és megnyitotta a bált. Köszöntötte az eseményt Markos Anikó, a megyei építészkamara, és Komjáthy László, a mérnökkamara elnöke is.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Láthatóan jól érezték magukat a résztvevők (fotó: P. A.)
[/caption]

Az idei bálon parádés műsorral lepte meg közönségét a 25. jubileumát nemrégiben ünneplő Oroszlányi Silhouette Balett társulata: ez alkalommal is Csáky Mária kétszeres nívódíjas koreográfus által összeállított különles előadását élvezhették a résztvevők.

Az est egyik megható mozzanata volt az Év Mérnöke elismerés átadási ceremóniája: a szavazatok alapján Bíró József építőmérnök, forgalomtechnikai szakmérnök, szakközgazda kapta meg a szakmai elismerést.

Pályára álltak

Második éve a mérnökbálon köszöntötték az új pályatársakat – Bauer Attila Józsefet, Czirkó Gábort, Csányi Csabát, Fazekas Istvánt, és Tóth Gábor Gergőt. Vavra Gábor, az Edutus Főiskola igazgatója méltatásában kiemelte, az iparosodott megyében óriási jelentősége van annak, hogy elindult a felsőfokú műszaki képzés és a jövőben az Msc képzés is megkezdődhet. Az eseményen Pordán Zsigmond, a VOSZ megyei elnöke és Komjáthy László ajándékokat adott át.

Nagy érdeklődés kísérte az Év Háza díjazottjainak bemutatását is: a megyei építészkamara immár hetedik éve jutalmazza az építészek teljesítményét, eddigi munkáikat külön kötetben is megjelentették, sőt, a rendezvényen a különböző kategóriákban készített építészeti remekeiket is megismerhették az Év Háza tablókon. Új hagyományt teremtettek azzal is, hogy ünnepélyesen köszöntötték az Edutus Főiskolán frissen végzett mérnököket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!