Közélet

2016.05.12. 18:54

Lomtalanítanak Oroszlányban

Lakossági igénynek kívánt eleget tenni az önkormányzat, amikor megrendelte az Oroszlányi Környezetgazdálkodási Nonprofit Zrt.-től (OKÖ) a tavaszi lomtalanítási akciót, ami nem azonos a társaság által őszre tervezettel.

W.Zs.

A lomtalanítás május második felében tartják. A lejjebb jelzett időpontokban lehetőség lesz a használaton kívüli elektromos készülékek elhelyezésére a nagykonténerekben, kivéve a háztartási és barkács eszközöket, a televíziókat és monitorokat.

A konténerek mellé kihelyezett lomot, illetve a kijelölt nagykonténerekhez szállított elektromos hulladékot ingyenesen elszállítják. Május 23-án a város tömbös beépítésű területein gyűjtik össze a lomokat. Az elektromos készüléket a Borostyán Étterem melletti parkolóban. Május 24-én a Borbála egész területén lesz lomtalanítás, az elektromos készülékeket pedig a Gizella büfével szemben gyűjtik. Május 25-én az Ófalu egész területén várható lomtalanítás, az Alkotmány u. Kossuth L.u. kereszteződésében pedig várják az elektromos készülékek kidobóit.

A lomtalanítás során nem helyezhetők ki a veszélyes hulladékok, építési, bontási törmelékek, autó és motorkerékpár alkatrészek, gumiabroncsok, ipari hulladékok, állati tetemek, folyékony hulladékok.

A szolgáltató kéri a lakosságot, hogy a környezetszennyezés elkerülése érdekében az elektromos berendezéseket, háztartási eszközöket, izzókat, elemeket ne keverjék össze a háztartási hulladékkal, lommal, azt a fentiekben felsorolt helyszíneken és időpontokban a kihelyezett nagykonténerekbe helyezzék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!