Közélet

2016.05.19. 15:01

A központból a mellékutcákba kerül az anyag

Javában tart a körforgalom építése Kisbér központjában. Még a munkálatok elkezdése előtt felmerült az a lehetőség, hogy az ott keletkező mart aszfaltot felhasználják a kisebb forgalmú mellékutcák burkolatának a javítására.

P.P.

Ezek a következő nevűek lennének: Köztársaság, Újszőlő, Véncser-dűlő, Szent János tér, Kishomok, József Attila és a batthyánypusztai telepet elkerülő út.

A napokban az is kiderült, hogy a csonkatornyú templom közelében maximum ötszáz köbméternyi martaszfalt keletkezhet, ami nem lenne elég valamennyi konkrét terv megvalósítására. Pótlását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Kisbéri Üzemmérnöksége tudná biztosítani, de annak darálását nem, azt az önkormányzatnak kellene elvégeztetni.

A kivitelezést végző cég szakemberei két technológiai megoldást is felvetettek. Az egyik több mint 37 millió forintba kerülne, a másik még 21 millióba sem. Az úgynevezett opciós tételként szereplő felületi bevonat készítését a kivitelező és a megkérdezett szakemberek egyaránt javasolják, mert – egybehangzó állításuk szerint – az nagyban hozzájárul az útburkolat élettartamának megnöveléséhez.

A képviselő-testület illetékes bizottsága úgy ítélte meg, hogy a kisebb forgalmat bonyolító Köztársaság utca, Szent János tér és a Batthyánypusztán lévő telepet elkerülő út mart aszfaltozásánál a felületi bevonat készítése nem olyan fontos, a Véncser dűlőben, az Újszőlő utcában és a Kishomok utca esetében viszont igen. A hántai „Csárdai” út íly módon történő aszfaltozását jelenleg nem javasolják a képviselő-testületnek, mert arra szeretnének állami támogatást nyerni a közeljövőben, amire hamarosan pályázni fognak. Annak eredménye egyelőre bizonytalan, viszont a körforgalomé biztos, hiszen egyik napról a másikra válik mind látványosabbá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!