Közélet

2015.12.13. 15:10

Új csatorna Bársonyoson és Keréktelekiben

Összesen 9733 folyóméter gravitációs szennyvízcsatornát építettek a két községben, 9180 méternyi nyomóvezetéket és 9 átemelőt. A teljes hálózatra 590 ingatlan köthető, melyek szennyvizét a Bakonyszombathelyen, kibővített telepen tisztítják majd.

P.P.

Mindezt Kálnai Lajos, Bakonysárkány polgármestere mondta el azon az ünnepségen, amit a csaknem 830 millió forintból megvalósított beruházás átadása alkalmából rendeztek. Szólt arról is, hogy ebből az összegből több mint 789 millió volt az Európai Unió és a magyar állam együttes támogatása, míg az önerő meghaladta a 39 millió 400 ezer forintot.



Felidézte, hogy a közbeszerzési eljáráson nyertes céggel 2013 április 4-én írták alá a kivitelezési szerződést, és három hét múlva már feldübörögtek a munkagépek. Úgy vélte, hogy a beruházásnak köszönhetően a bársonyosi és kerékteleki embereknek egyaránt jó irányban változik az életminősége, hiszen nem kell aggódniuk a szennyvizük elhelyezése miatt, gondoskodni annak elszállításáról, ami anyagilag is jelentősen megterhelte őket.
Beszéde végén köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki közreműködött a tervek elkészítésében és azok megvalósításában, köztük Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselőnek. A politikus ugyancsak elismeréssel szólt e jelentős beruházás megvalósításáról, és hangsúlyozta: a kormány jóval nagyobb támogatást biztosított hozzá, mint amennyit eredetileg vállalt.

A szalagátvágás előtt a fővállalkozó cég vezetője, Barabás Miklós azt is elmondta, hogy munkájuk során nyílt, barátságos embereknek ismerték meg mindkét falu lakóit, akiknek türelméért külön is köszönetet mondott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!