Közélet

2015.12.22. 10:14

Színielőadással ünnepeltek a Kempelenben

Karácsonyi műsorral készültek a komáromi Kempelen szakközépiskola tanulói az ünnepet megelőzően, amelyet tanáraik és diáktársaik előtt mutattak be nagy sikerrel az iskola aulájában.

kemma.hu

Az előadás egy család életén keresztül mutatta be a huszonegyedik századi magyar társadalomra jellemző rohanó mindennapokat. Az ünnep előtti készülődés tulajdonképpen egy őrült hajsza, amely során kicsit megfeledkezünk éppen a  karácsony lényegét jelentő értékekről  A családtagok ide-oda rohannak, intézik dolgaikat, megküzdenek a munkahelyi, iskolai és otthoni problémákkal, az utolsó napokban képtelenek  egymásra figyelni. Majd elérkezik a várva-várt pillanat, amikor együtt díszítik fel a fát és kifejezik őszinte szeretetüket.

A darabot Sárosi Csaba, az intézmény tanára állította színpadra, s a dramaturgiai feladatokat is ő végezte. Zenei betétekkel, éles váltásokkal és énekszóval jól érzékeltette a feszültséget, amely a végére szeretetté alakul.  A színmű üzenete, hogy mégis van remény az emberi kapcsolatok szeretetteljes megélésére, a családi kötelékek megőrzésére.
Az iskola tanári kórusa is fellépett, majd a diákok átadták saját kezűleg készített ajándékaikat a pedagógusoknak.

Kiss Ilona igazgató karácsonyi jókívánságai mellett felhívta a diákok figyelmét a közelgő félévi vizsgákra, ahol szükség lesz a helytállásra, ezt megelőzően a téli szünidő pedig kiváló alkalom a feltöltődésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!