Közélet

2014.10.11. 19:38

Véget ért az esztergomi mélygarázs-balhé, fizethet a vállalkozó

A Kúria az esztergomi önkormányzattal jogvitában álló Giegler Kft-t az első- és a másodfokú, valamint a felülvizsgálati eljárásban is pervesztessé nyilvánította. A jelen állapotában használhatatlan Mária Valéria mélygarázs építtetőjét a felülvizsgálati bíróság a perköltség megfizetésére kötelezte.

Barlangi

A jogerős döntés 140 millió forintjába kerül a vállalatnak, amit korábban késedelmi kamatként fizettetett meg a településsel. A fenti összeget vissza kell utaltatnia az önkormányzatnak, Tétényi Éva polgármester pedig már intézkedett is a pénzfizetési felszólítás elküldéséről - derül ki Váczy-Hübschl István kabinetfőnök közleményéből. 

Az ügy azért is bír kiemelt jelentőséggel, mert a Giegler Kft. vezetője, Gimesi Sándor másodszor kezdeményezett adósságrendezést, ezúttal arra hivatkozva, hogy cége a korábbi, 2010-es eljárás utolsó részletét nem kapta meg. Váczy-Hübschl István úgy vélekedik, Tétényi Éva mindent megtesz a közpénz megóvása érdekében. Nem egészen ezen az állásponton van dr. Völner Pál országgyűlési képviselő, aki szerint a településvezető a szabad felhasználású polgármesteri kerettel sem képes elszámolni. A városvezető a vádat visszautasította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!