Közélet

2014.05.07. 20:18

Öko-kiállítás a Kempelenben

A komáromi középiskola az Öörökös Öko-címre is pályázik

kemma.hu

A Komáromi Napok rendezvénysorozat egyik nyitóeseményeként egy rendhagyó kiállításra várták az újrahasznosítás iránt érdeklődőket. A Kempelen Középiskola Komárom város legnagyobb középfokú oktatási intézményeként fontosnak tartja a felnövekvő generáció bevonását a természetvédelembe, a folyamatos rendezvények és ökológiával foglalkozó programok remek alkalmat teremtenek erre.

A Kempelenben folyó természetvédelmi munka legnagyobb elismeréseként idén harmadik alkalommal pályáznak, most az Örökös Öko-iskola címre. Április 28-án nyílt meg az a kiállítás, amelyen az újrahasznosítással kapcsolatos kiállítási tárgyakat mutatnak be. A színes kiállításon innovatív újrahasznosított eszközöket láthatunk, így gumiabroncsból készített virágtartók mellett, gyermekmászókát, raklapból készített bútorokat, pet palackokból készített újságtartót, bútorokat is megtekinthetünk.

A kiállítás egyik főszereplője az a hadihajó, amely a kormányhivatal által meghirdetett „Adj egy újabb esélyt a hulladéknak – építs hulladékból járművet” című pályázatán megnyerte a járási fordulót és a megyei gálán pályázik a fődíjra. A Kempelen Középiskola élen jár a környezetvédelemmel kapcsolatos innovatív oktatásban, így az itt tanuló diákokat folyamatosan bevonják a környezetvédelmi akciókba, programokba, a kiállítás sem jöhetett volna létre a diákok és tanáraik hathatós együttműködése nélkül.

kemma.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!