Közélet

2014.05.26. 11:01

Lukács Zoltán: Ez bizony komoly bukta volt!

Lukács Zoltán, az MSZP frakcióvezető-helyettese és Komárom-Esztergom megyei elnöke hivatalos Facebook-oldalán értékelte a vasárnapi EP-választási eredményeket. Nem finomkodott.

kemma.hu

Teljes terjedelmében idézzük Lukács Zoltán bejegyzését:

"Ez bizony komoly bukta volt! A részvételi adatok persze árnyalják az eredményt, de ez nem magyaráz meg semmit. Én őszintén köszönöm mindenkinek az MSZP-re leadott szavazatát. Nagyon köszönöm az aktivistáink munkáját, akik újra megmutatták, hogy mire képesek, ha tenni kell.

Van, ahol most győzelemről beszélnek és örömünnepet tartanak az ellenzéki oldalon is. Én sok okot nem látok rá, de lehet, hogy megint én látom rosszul. Ma, amikor az áprilisi eredményhez képest 700 ezerrel (!) kevesebben szavaztak az ellenzék pártjaira, szerintem nincs ok a hangos ünneplésre. Ma, amikor a megosztottságunk miatt második helyen végzett a szélsőjobboldal Magyarországon (és egyesek attól boldogok, hogy megelőzte az MSZP-t, mintha ettől ez sokkal jobb lenne), szerintem nincs ok a hangos ünneplésre. Ma, amikor a választók háromnegyede távol maradt a szavazástól, egy demokrata vajon minek örül oly felhőtlenül?

Aki valóban az Orbán rendszer lebontásában érdekelt, az vajon mit ünnepel ma? Azt, hogy Orbánék erősebbek, mint valaha? 

Nem. Az ünneplés az MSZP nehéz helyzetének szól. Ez a nagy öröm tárgya. Magam is kaptam néhány kárörvendő üzenetet, és egyet sem Fideszes, vagy Jobbikos küldte. 
Én szeretek örömet szerezni barátaimnak. Aki örülni akar az MSZP nehéz helyzetének, örüljön, bár talán kissé sekély e kéj.

Aztán, ha kiörülte magát nézzen rá az eredményekre még egyszer. Azt fogja látni, hogy megint ugyanazokat a szavazatokat osztjuk el, csak most egy kicsit más arányban. Mínusz az a bagatell 700 ezer, aki most el sem ment szavazni egyik ellenzéki pártra sem.

Az elmúlt két hónapban sikerült ránk tolni a tavaszi választás minden kudarcát. Mi meg balek módjára szó nélkül be is vállaltuk. Aztán megtettük megint azt a szívességet, hogy magunkkal voltunk elfoglalva. Legalább is ezt mutatta a média. Meg lett az eredménye. Az eredménynek pedig meg lesz a következménye.

Ám ettől még a helyzet ugyanaz. Egy szem szavazattal sincs több Orbán leváltásának oldalán, mint eddig volt. Lehet nagyon örülni, de ez a mindenkori ellenzékiség forgatókönyve. Ettől lennének sokan oly boldogok? 

Na megyek, én is táncolok egy jót..."

A részletes Komárom-Esztergom megyei eredményekről itt olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!