Közélet

2014.04.04. 06:51

Gyurcsány: rabok leszünk vagy szavaztok?

A Kormányváltók csütörtöki, esztergomi nagygyűlésén a térség képviselőjelöltje, Vadai Ágnes, valamint a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc vett részt. A volt miniszterelnök szerint vasárnap eldönthetjük, hogy Merkel asztala mellé ülünk-e, vagy Putyin ágyába fekszünk be.

B. G./MTI

A baloldali nagygyűlés előtt, az eddigi gyakorlatnak megfelelően sajtótájékoztatót tartott a Fidesz. A párt nevében ezúttal György Róbert, helyi elnök - néhány csendes tüntető helyszíni támogatását élvezve - fejtette ki, hogy „nem kérnek a bukott baloldalból”.

Nem sokkal később a sportcsarnokban dr. Vadai Ágnes, az esztergomi központú választókerület „összbaloldali” képviselőjelöltje szólt a szimpatizánsokhoz.

– A Mesterházy-kormány majd orvosolja a gazdasági gondokat, de ahhoz, hogy ez többé ne legyen egy búskomor ország, önökre is szükségünk van – jelentette ki az aspiráns, aki szerint „a Fidesz-uralom lenyomatát hordozza magán a tönkretett királyváros is".

Ezt követően Gyurcsány Ferenc ostorozta a kormányt, mondván: az „a szabadság útjában áll”. – Rabok vagytok, vagy szavaztok? Ez a kérdés, válasszatok! – hangzott a Nemzeti dal átiratának aktualizálása. A miniszterelnök úgy vélekedett, soha ilyen egyszerű nem volt még a döntés: Nyugat áll szemben a Kelettel. – És mi eldönthetjük, hogy Merkel asztala mellé ülünk-e, vagy Putyin ágyába fekszünk be! – összegzett a politikus.

Gyurcsány Ferenc szerint a szabadsággal nem tudunk élni, mert megszoktuk a szolgaságot. A rendszerváltás a magyarok egyik legnagyobb teljesítménye volt, de nagy árat fizettünk érte, ezért kívánkoznak vissza sokan Kádár vagy Horthy korába.

- Sem Kádárhoz, sem Horthyhoz nincs visszaút, birtokba kell venni szabadságunkat, dönteni kell, választani kell. Aki Putyin pincsikutyája akar lenni, az szavazzon Orbánra - jelentette ki a politikus.
    Magyarország egyik legsúlyosabb terhe - vélte Gyurcsány Ferenc - , hogy második alkalommal választott olyan politikai erőt magának, amely nem tudja elfogadni, hogy a hatalom a néptől van.

- Orbán képtelen elfogadni, hogy demokratikus versenyben dőljön el, kiben bízik a nép. Magyarországnak nem demokratikus a kormánya, nem demokratikus a kormányfője, ezért itt az ideje, hogy a demokratikus többség azt mondja: takarodj! - tette hozzá.

Vadai Ágnes a rendezvényen arról beszélt, hogy a kormányváltó erők szeretnék újra egyesíteni a külföldi munkavállalás miatt szétszakadt családokat, a politikai törésvonalak mentén szétszakadt országot.
Úgy szeretnének építkezni, hogy közben nem forgatjuk fel az országot - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!