Közélet

2014.03.17. 10:02

Tévedett a Hír TV: nem emeltek vádat Vadai Ágnes ellen

Cáfolta a Központi Nyomozó Főügyészség a Hír TV információit, amelyek szerint vádat emeltek Vadai Ágnes DK-s politikus ellen. Nagy Andrea szóvivő azt mondta: nem kérték a volt államtitkár mentelmi jogának felfüggesztését, ezért sem emelhettek vádat ellene. A nyomozás egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

hvg.hu/klubradio.hu

Tévesek azok az állítások, amelyek szerint vádat emeltek volna Vadai Ágnes ellen - már csak azért sem lehet igaz a híresztelés, mert  nem kérték mentelmi jogának felfüggesztését az Országgyűlésben - számolt be a hvg.hu. A Központi Nyomozó Főügyészségen Hende Csaba honvédelmi miniszter feljelentése alapján folyik a nyomozás, de egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Vadait hűtlen kezelés gyanúja miatt jelentette fel korábban Hende Csaba. Korábban honvédelmi államtitkárként milliókért bízott meg honlapszerkesztéssel és PR-feladatokkal két külsős vállalkozást, miközben ez a tárca belső szabályzata szerint a minisztérium kommunikációs főosztályának feladata lett volna. A gyanú szerint a kifizetésekről megkérdőjelezhető teljesítési igazolások készültek, amelyeket Vadai Ágnes írt alá - állította vasárnap a Hír Tv.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!