Közélet

2014.03.19. 08:35

Fókuszban a munkahelyteremtés

Megyénk második számú – esztergomi központú – választókerületének Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje, dr. Völner Pál dr. Czomba Sándorral, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkárral kedden lakossági fórumot tartott Dorogon.

B. G.

 A szakpolitikus elsősorban az elmúlt négy év munkahelyteremtéssel kapcsolatos kormányzati döntéseit és azok eredményeit ismertette.

– A térség viszonylag jó, az országosan mért 8,9 százalékosnál kedvezőbb munkanélküliségi rátával rendelkezik. Dorog városa a téli közfoglalkoztatás keretében sokakat szólított meg mind a képzési, mind a tényleges munkavégzés kapcsán – mondta el dr. Czomba Sándor, aki szerint „az a járható út, amelyen a kabinet elindult”. Olyannyira, hogy az államtitkár szerint „már nem mérvadó” a választási plakátokon feltüntetett kétszázötvenezer új munkahely, merthogy – számításai szerint – mostanra ez a szám meghaladta a kétszáznyolcvanezret.

– A segély vagy munka kérdésében mi egyértelműen az utóbbi mellett tettük le a voksunkat – szögezte le a politikus. Dr. Czomba Sándor említést tett Orbán Viktor korábbi, „egymillió plusz munkahelyes” ígéretéről is, amit 2020-ig teljesítene a kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!