Közélet

2012.06.20. 09:47

MSZP: Siralmas, kudarcokkal teli a Fidesz országlása

A kormány kétéves tevékenységét értékelték a Komárom-Esztergom megyei szocialisták. Az MSZP politikusai szerint a helyzet sokat romlott két év alatt.

B. G.

Az Orbán-kormány félidős tevékenységét értékelendő kedden sajtótájékoztatót tartott az MSZP a megyeszékhelyen. A párt megyei alelnöke, Winkfein Csaba kőkemény kritikája megfogalmazásakor országos kitekintéssel élt. - Siralmas a Fidesz kétéves teljesítménye. Az emberek pontosan látják, tapasztalják, hogy egyre nehezebb és rosszabb helyzetben vannak. A hatalom birtokosai nem a nemzet, hanem kizárólag a saját érdekeiket képviselik, újabb és újabb adókat vetnek ki - jelentette ki a politikus.

Winkfein Csaba hozzátette: "A gazdagok tovább gazdagodtak, a szegények tovább szegényedtek" az elmúlt időszakban, ami - mint mondta - a költségvetésen ötszázmilliárd forintos lyukat ütő egykulcsos adó "hozománya". Az alelnök úgy vélekedett, a kormányzati propaganda dacára a valóság elszomorító. - A gazdaságpolitikát koncepciótlanság jellemzi, a beruházások teljesen leálltak, egyre több munkahely szűnik meg. A létminimum alatt élők száma soha ilyen magas nem volt, meghaladja a négymilliót - hangzott a bírálat.

Az elmondottakat alátámasztandó Winkfein Csaba egy TÁRKI-felmérést ismertetett, amelyből kitetszett: minden ötödik felnőttkorú tervezi az ország elhagyását. A harminc év alattiak körében ez az arány ötven százalékos. A politikus szerint a problémákat tetézi, hogy a pályakezdő fiatalok huszonnyolc százaléka nem képes elhelyezkedni, amit a kormány - a tervek szerint - akként orvosolna, hogy a minimálbér 75-80 százalékáért dolgoztatná őket. - Arra készülünk, hogy 2014-ben leváltjuk az Orbán-rezsimet, és "Gyere Haza!" programot hirdetünk, amelynek a munkahelyteremtés, a családtámogatás, a szakképzés és a lakhatás lesznek a pillérei - zárta szavait az alelnök.

Ujházy Emil, megyei önkormányzati képviselő az elmondottakat "megyei történésekkel" egészítette ki. - Az elmúlt két esztendőben valamennyi megyei intézmény az államhoz került, érdemi feladatról és és hozzá kapcsolódó finanszírozásról egyáltalán nem beszélhetünk. Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy már csak két-háromhavonta ülésezik a közgyűlés - vélekedett a politikus. Ujházy Emil szerint nem tudni, mi lesz a sorsa a megyei önkormányzat épületének, ha "a Fidesz luxusplázájába költöztetnek mindent". A képviselő ekként összegzett: "Ma ott tartunk, hogy a megyék megerősítése helyett azok felszámolása, kiürítése zajlik".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!