Közélet

2011.11.08. 16:25

Meggyes Tamás lemondott

Miután az LMP Meggyes Tamás szemére vetette, hogy országgyűlési képviselő létére felügyeli bizottsági tag lett egy önkormányzati cégnél, a fideszes politikus lemondott fb-tagságáról.

kemma.hu

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Meggyes Tamást lemondásra szólította fel az LMP, mert a képviselők jogállásáról szóló törvény szerint a politikusok nem lehetnek felügyelő bizottsági tagok az önkormányzati tulajdonú cégekben, ellenben az esztergomi képviselő május óta mégis az  a száz százalékosan önkormányzati tulajdonú Strigonium Számviteli és Gazdasági Tanácsadó Zrt.-ben.

Meggyes Tamás: sajnálom, hogy nem tudtam róla

Az önkormányzati cégekben 2011. májusa óta a felügyelői bizottsági tagságot díjazás nélkül vállaltam, mint ahogy az elmúlt egy évben az önkormányzati képviselői munkám után sem kaptam tiszteletdíjat, tehát az országgyűlési képviselői munkám után kapott díjazáson kívül nincsen más jövedelmem. Sajnálom, hogy nem tudtam arról, hogy az önkormányzati cégben vállalt felügyelő bizottsági tagság összeférhetetlen az országgyűlési képviselőséggel, most, hogy erről a számomra kissé meglepő tényről tudomást szereztem, a mai napon lemondtam ezen felügyelő bizottsági tagságokról. " - tájékoztatt a Kemma.hu-t Meggyes Tamás.

- A nehéz helyzetben lévő önkormányzati cégeinknél a felügyelő bizottsági tagság sok munkával jár, ugyanakkor díjazás nincs, viszont a felügyelő bizottsági tag teljes vagyonával felel az esetleges hibákért és tévedésekért, szívesen veszem, ha ezt más vállalja el - tette hozzá a politikus.

 

- A nehéz helyzetben lévő önkormányzati cégeinknél a felügyelő bizottsági tagság sok munkával jár, ugyanakkor díjazás nincs, viszont a felügyelő bizottsági tag teljes vagyonával felel az esetleges hibákért és tévedésekért, szívesen veszem, ha ezt más vállalja el - tette hozzá a politikus. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!