Közélet

2011.08.25. 07:02

Hét gyerekkel együtt lakoltatják ki pénteken

Péntek reggel ledózerolják egy hétgyermekes bábolnai család életveszélyessé nyilvánított önkormányzati bérlakását. A családfő azonban úgy döntött: nem költöznek a felajánlott lakásba.

Hajnal Dóra

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Erdei Attiláéknak péntekig kellene elhagyni a házat
[/caption]

- Inkább sátort verek a szomszéd udvaron, de akkor sem költözöm a gyerekekkel az ácsi Vaspusztára - magyarázza Erdei Attila, a kilakoltatott, hétgyermekes családfő. Pénteken reggel a bábolnai önkormányzat ugyanis lebontja a az életveszélyessé nyilvánított bérlakását, ahol az Erdei családnak évek óta lakhatást biztosít. Most komoly csatát vív egymással bérlő és főbérlő, a tét pedig nem más, mint az Erdei család kiskorú gyermekeinek  sorsa.

A dolgot csak nehezíti, hogy Attila húszéves lánya is itt él, két pici gyerekkel, ők is intézetbe kerülhetnek, ha a családfő ellenáll.

Dr. Horváth Klára polgármester elmondta, az önkormányzat több lakhatási lehetÕséget és támogatást is felajánlott már a család részére, de hiába. Attila maradni akar, mert szerinte, az épület állapota nem olyan rossz, mint azt állítják. A Deák Ferenc utcai önkormányzati tulajdonú házsorról már két család kiköltözött, pénteken pedig rajtuk a sor. Amennyiben a romos ingatlant nem ürítik ki a bontási munkálatok megkezdéséig, Attila a bútoroknak is búcsút mondhat. Dr. Horváth Klára polgármester elmondása szerint, a család életvitelével is baj van, a házban áldatlan állapotok uralkodnak, Attila pedig már évek óta nem fizet lakbért, bírósági végrehajtás folyik ellene.

Az esetről további részleteket a 24 Óra csütörtöki számában olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!