Közélet

2011.05.20. 06:59

Új határidővel, de megvalósul a Vértes Agórája program

Az idei év vége helyett 2012. december 31-ig kell megvalósulnia a tatabányai Közművelődés Háza felújításának, azaz az Agóra programnak. A beruházást korábban már szinte temették az emberek.

Kemma.hu

– Minden korábbi híresztelés ellenére dinamikusan újra indul a Vértes Agórája projekt. A megvalósítás határidejét 2012 december 31-re módosította az illetékes szervezet, amely erről már értesítette önkormányzatunkat – jelentette be Schmidt Csaba polgármester.

A városvezető elmondta: a projekt lebonyolításával megbízott munkatársak eddig is gyorsított ütemben dolgoztak az új eljárás szakmai előkészítésén, így minden adott a sikeres kivitelezéshez. Emlékeztetett: a beruházás összértéke 1,8 milliárd forint, az önkormányzati önrész ennek a tizenöt százaléka.

– Ezek az összegek a rendelkezésünkre állnak – erősítette meg Schmidt Csaba.

Az önkormányzatnak önhibáján kívül kell új eljárást lefolytatnia a kivitelező kiválasztására. A korábbi pályázatkor az egymással versengő cégek a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz fordultak, olyan műszaki tartalmak és jogosultsági kritériumok miatt, amelyekre a városnak nem volt érdemi ráhatása.

A Vértes Agórája projekt célja, hogy a Közművelődés Háza (a Tatabányai Múzeummal együtt) meglévő épületéből, teljes felújítással és bővítéssel, multifunkcionális közösségi központ létesüljön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!