Közélet

2010.09.01. 11:44

Hamarosan megújul a Jávorka épülete

Augusztusban befejeződött a megyei önkormányzat Jávorka Sándor Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium új épületszárnyának kivitelezése. A műszaki átadás-átvételt és a használatba vételi engedélyt követően a 2010/11-es tanévben már az új tantermekben tanulhatnak a diákok.

Petrik József

A megyei önkormányzat még 2008. januárjában nyújtotta be első fordulós pályázatát az intézmény oktatási funkcióinak integrálására, a szakképzés megújítására.
A pályázat az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, a Közép-Dunántúli Operatív Programban, a közoktatási infrastrukturális fejlesztésre kiírt pályázat második fordulójában is sikeresen szerepelt a projekt, és kiérdemelte az állami és az uniós támogatást is, amelynek összege meghaladta a 245 millió Ft-ot. A fejlesztéshez a megyei önkormányzat több mint 100 millió forinttal járult hozzá.

Az új épületszárnyban 9 tanteremet, fejlesztő teremet, könyvtár és kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki. A tantermekként használt régi mezőgazdasági színeket elbontották. Az új létesítmény teljesen akadálymentesített. A bejáratnál rámpa, az épületben lift és szintenként 1-1 akadálymentes mosdó áll a mozgáskorlátozottak rendelkezésére. Az udvaron két akadálymentes parkoló is készül. Az új helyiségek alkalmasak korszerű informatikai oktatásra. A fejlesztés során olyan bútorokat vásároltak, amelyek a képzés céljainak megfelelően variálhatók. A főépület mögött esztétikus belső udvar létesül, ping-pong asztalokkal, így sportudvarként is használható. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy az intézmény rendelkezzen a fakultatív oktatáshoz szükséges számú és méretű tanteremmel. Az oktatásszervezés központja ténylegesen az iskola központi épülete lehet. Javulnak az önképző köri foglalkozások feltételei, körülményei is. A sportudvar felújítása a sportolást segíti. Az új könyvtár megfelelő alap a szolgáltatások bővítésére, aminek egyik lényeges eleme a könyvtári szolgáltatások elérhetősége a városlakók számára.

A fejlesztés kedvezményezettj a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!