Közélet

2010.05.06. 13:10

Szépen gyarapodnak a hármasikrek – Fotókkal!

Többen is meglepték ajándékkal a tatabányai hármasikreket: Fierpasz Pétert, Richárdot, Tamást és szüleiket csütörtökön a Szent Borbála Kórházban. A pici fiúk szépen gyarapodnak, már mindannyian többet nyomnak két kilónál.

Szűr Annamária

Ha minden jól alakul, a jövő héten hazavihetik a kórházból az április 16-án született hármasikreket. Fierpasz Péter, Richárd és Tamás spontán fogant, édesanyjuk a tatabányai Szent Borbála kórházban, császármetszéssel hozta a világra őket a terhesség harminchatodik hetében.

Ez bizony nagy ritkaság - Dr. Molnár Mihály a szülészeti-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa többek között ezt is kiemelte azon a beszélgetésen, amelynek részeként többen is köszöntötték Illés Melindát, az ikrek édesanyját. Persze senki nem érkezett üres kézzel.

Dr. Udvardi Erzsébet kisbéri polgármester, a megyei önkormányzat egészségügyi bizottságának vezetője babaápolási segédeszközökkel, egy csokor virággal és a bakonyszombathelyi gyógyszertár vezetőjének, Bibó Zitának köszönhetően pelenkákkal lepte meg a kismamát. Emellett tárgyalásokat kezdeményezett a pelenkagyártókkal is, és ha minden jól alakul, ők is segítenek majd a három aprósággal is kibővült családnak.
A tatabányai Rotary Klub a pelenkák mellett névre hímzett alvókát és egyéb eszközöket is vitt a kisbabáknak.

Az ajándékozók ezt követően a kisbabákat is megnézték. A három fiúcska szépen gyarapodik, mindannyian többet nyomnak már két kilogrammnál, pedig amikor születtek, Tamás még csak 1700, Richárd pedig 1900 gramm volt. Péter már születésekor teljesítette a "tervet", hiszen 2300 grammal született.

Illés Melinda elárulta, hogy az önkormányzat is segít nekik: miután hazaviszi a kicsiket, napi hat órában egy gondozónő segíti majd életüket. Az első napokban a férje is otthon marad, de ő után megy vissza dolgozni. No nem mintha az otthon maradó édesanyának nem lenne elég dolga, mosolyogtak ajándékozók, orvosok, nővérek és a kórház főigazgatója és az anyuka, hiszen a három csöppséget otthon bátyjuk, Martin is várja őket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!