Közélet

2010.05.29. 09:38

Leila lovagolni vágyott, hát elvittük

Lesz Leilánál nem volt izgatottabb hatéves kedden Komárom-Esztergom megyében. A bársonyosi ovis régi álma volt, hogy egy igazi, nagy paripa hátára felülhessen.

K. M. H.

A délelőttre tervezett lovaglást csak az eső próbálta meg megakadályozni, végül Leila álma győzött. Fél órára kisütött a nap, így a kislány felülhetett az izlandi ló, Tina nyergébe az agostyáni Sjáli Lovasparkban.

A különleges paripák között a park tulajdonosa, Straubinger Zoltán kalauzolta végig Leilát és szüleit. A kislányt már rögtön elsőre elvarázsolták a shetlandi minilovak, kedvence Szöszke lett, akinek szőrét többször is kikefélte.

Ennél nagyobb csodálatot csak a pár hetes izlandi kiscsikók váltottak ki Leilából. András Gábor oktatóval együtt bemehetett mindegyikük boxába. Az hamar kiderült, hogy Leila imádja a lovakat, a kedvenc meséje az egyik mesecsatornán futó Lovasklub.

Mikor az eső kezdett csitulni, felnyergelték Tinát, Leila egy különleges voltage-nyeregbe ülhetett fel, s nem csak körözött a pacival, hanem feltérdelt a hátára, vagy féloldalasan ült a hátán.

– A paci elfáradt – jelezte Leila, de ki nem hagyta volna, hogy ne ő kísérje vissza a boxba. Akkor is tapsikolt örömében, amikor felajánlották, hogy megnézhet egy malacvágtát a parkban élő amerikai futómalacok részvételével. A kislány csak akkor volt szomorú, amikor haza kellett indulnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!