Közélet

2009.05.19. 14:14

Orbán május 31-ével végleg távozik

Orbán István, a tatai edzőtábor többek között sikkasztással gyanúsított igazgatója március 31-én felmondta közalkalmazotti jogviszonyát, s május 31-ével végleg távozik az intézményből s annak éléről.

Sz. A.

 Ez idő alatt két havi bérnek megfelelő illetményt kap, de a munkát már nem vehette fel, tudtuk meg Vass Károly miniszteri megbízottól, az Edzőtábort is felügyelő Nemzeti Utánpótlás-Nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) főigazgatójától.

– A törvényi előírásoknak megfelelően kapta meg ezt a pénzt, a közalkalmazottak jogviszonyáról rendelkező passzusok ugyanis egyértelműen kimondják, ez jár. Azt viszont hozzá kell tennem, hogy semmilyen más illetményt nem kapott – mondta el lapunknak Vass Károly, akitől azt is megtudtuk, hogy a NUSI a bírói szakaszban kívánja majd érvényesíteni kárigényét Orbán Istvánnal szemben. Az ügyészség februári tájékoztatása szerint ez akár milliós nagyságrendű összeg is lehet.

Az Edzőtábor igazgatói álláshelyére a márciusban szabadlábra helyezett Orbán távozása után kiírtak egy pályázatot, mert azt csak így lehet betölteni. Orbánt még tavaly szeptemberben helyezték előzetes letartóztatásba, amelyből majd'' fél év után engedték szabadlábra. Azóta lemondott városi önkormányzati mandátumáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!