Közélet

2009.03.25. 10:40

Orbán lemondott

A közelmúltban szabadlábra helyezett, többek között sikkasztással gyanúsított tatai önkormányzati képviselő és edzőtábor-igazgató, Orbán István szerdán lemondott mandátumáról. Az elmúlt hónapokban kapott tiszteledíját felajánlja a városi sport támogatására.

Sz. I.

  [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Orbán a szerdai testületi ülésen olvasta fel lemondását
[/caption]

A tatai önkormányzat  mai ülésen napirend előtt szót kért és bejelentette lemondását képviselő-testületi mandátumáról  Orbán István, a szocialista frakció tagja, aki csaknem fél évet töltött előzetes letartóztatásban a Tatai Edzőtábor igazgatójaként elkövetett különböző pénzügyi visszaélések gyanúja miatt.

Orbán István előre megírt nyilatkozatot olvasott fel, amelyben ártatlannak tartotta magát az ellene felhozott vádakkal kapcsolatban. Bejelentette továbbá, hogy a munkavégzésben való akadályoztatása óta a részére átutalt képviselői tiszteletdíjat felajánlja a városi sport támogatására. Orbán István a nyilatkozat feolvasása után azonnal távozott a városházáról.

Gerébi Ákos a testület szocialista frakciójának vezetője kérdésünkre elmondta, hogy miután Orbán István listán jutott be  a testületbe ezért az MSZP-SZDSZ frakció joga, hogy 30 napon belül jelöljön valakit az így megüresedett posztra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!