Közélet

2008.06.06. 21:54

Díszpolgári címet kapott a Széchenyi-díjas cégvezető

A nagyközség a hét végén ünnepli azt, hogy az idén 775 éves. Ebből az alkalomból ünnepi képviselő-testületi ülést tartottak pénteken, ahol díszpolgári címet adományoztak Szaxon J. Attilának, a bábolnai IKR Zrt. vezérigazgatójának.

Hajnal Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="134"] Szaxon J. Attila
[/caption]

A testületi ülésen Keleti György, a térség országgyűlési képviselője, a helyi történelmi egyházak vezetői és a civil szervezetek képviselői is megjelentek. Szijj Ferencné polgármester köszöntőjében büszkén elevenítette fel a történelmi múlt fontosabb eseményeit, és nagy reményekkel szólt a jelenről és a jövőről egyaránt.

A jubileum alkalmával Nagyigmánd Nagyközség Díszpolgára címet vehetett át Szaxon J. Attila. A 2005-ben Széchenyi-díjjal is kitüntetett cégvezetőnek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy településük évről évre fejlődik.

Az ünnepi ülés folytatásaként Nagyigmánd zászlajára emlékszalagot kötöttek a testület tagjai, és a szlovákiai Naszvad község delegációja. A művelődési ház parkjában fát ültettek, s egy üzenetet is elástak az utókor számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!