Közélet

2008.04.07. 21:25

Belehúznak! Erősít az MDF

Jelenleg 26 tagja van a tatabányai MDF-nek, de Ludányi Tamás elnök vezetésével látnak esélyt a megerősödésre.

Lévai Julianna

– Miért volt szükség tisztújító közgyűlésre Tatabányán? - kérdeztük az elnöktől.
– Bár a városban nem szűnt meg a pártszervezet, nem is működött; mindössze két tagja volt. Ekkor jött a felkérés, hogy bővíteni, aktívabbá kellene tenni a városi MDF-et. Ezért tartottuk meg a közgyűlést egyebek mellett Almássy Kornél és Viniczai Tibor, az MDF alelnökeinek, valamint Kiss Gábor megyei elnök, Karikó Balázs, Benkő Ferenc, Jagarics Ferenc és Czére Zsolt részvételével. Jelenleg huszonhat tagú a megújult szervezet, ezt szeretnénk bővíteni. Én látom el az elnöki teendőket, a városi szervezet két alelnöke Takács Levente és Nyírő Antal.

– Mit tudna elmondani a tagokról?
– Leginkább középkorúak vagy még fiatalabbak a tagjaink, többségük értelmiségi, vállalkozó.

– Miért tartották fontosnak éppen most a megerősödést?
– Szeretnénk, hogy a liberális jobboldali politika erőteljesebben legyen képviselve mind helyi szinten, mind a parlamentben. Híve vagyunk a gazdasági fellendülésnek, amely számunkra egyúttal a közterhek mérséklését is jelenti. Egyelőre a vidéki városokban zajlanak a tisztújítások, ezt a megyei választmányok követik. A tervek szerint május végéig véget ér a folyamat „csúcsa”, az országos tisztújítás is. Tatabányán ugyancsak a kiélezett kétpárti helyzetet szeretnénk tompítani, képviselni az együttgondolkodást, figyelembe véve a város érdekeit. És természetesen szeretnénk, hogy az MDF a jövőben a megyeszékhelyen is meghatározó párt legyen az általa képviselt politikával.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!