Közélet

2017.02.17. 10:58

Nagyon pörög az ingatlanpiac: viszik a tatabányai lakásokat, mint a cukrot

Az ingatlanértékesítő szerint az épülő új lakások pillanatokon belül vevőre találnak, az áruk pedig éppen emiatt folyamatosan emelkedik. Sokan önerő nélkül is belevágnak, hitelekkel és CSOK-kal.

Zs. K.

Személyi kölcsön, jelzáloghitel és mellé a CSOK – nagyon sokan így, akár önerő nélkül szeretnének és tudnak is manapság Tatabányán új építésű lakást vásárolni, és még úgy is jobban járnak, mintha bérelnék. A nagycsaládosok általában olyan ingatlant keresnek, amelyben négy hálószoba van.
– Akik viszont ilyet kerestek eddig, azok jellemzően a sorház mellett döntöttek – mondta Gaálné Nagy Regina, az Openhouse tatabányai irodájának ingatlanértékesítője.

Viszik az újépítésűt, mint a cukrot

Tatabányán új építésű ingatlanok eladók!

10+10-es CSOK igényelhető!

Ügyfeleink részére teljes körű, díjmentes CSOK és hitelügyintézést biztosítunk.

Bővebb információ a 06-70-905-7724-es telefonszámon kérhető.

Gaálné Nagy Regina, Openhouse Ingatlan.

Promóció

Az ilyen igényeket kielégítő lakásokból a legolcsóbb jellemzően harmadik emeleti, 80 négyzetméteres, az ára pedig 18 millió forint, míg a 94 négyzetméteres sorház a Panoráma lakóparkban 27,9 millióért eladó. Jó párat már átadtak ezekből és laknak is benne.

– Gyakorlatilag úgy keltek el, mint a cukorkák a boltban – ahogy Regina fogalmaz. A kertvárosban épülő lakóparki lakások négyzetméter ára persze olcsóbb, mint az Omega Pláza környékiek, amelyek egyébként is még csak most épülnek. Az árak pedig folyamatosan emelkednek. Az első sorházak 26 millióért keltek el, most pedig 27,9 milliónál tartanak az árak. Most épülnek az ikerházak a Panoráma lakóparkban, amelyek ára 30 millió forint körül lesz majd.

Az új lakások jobb elosztásúak, alacsonyabb a rezsijük, hiszen saját kondenzációs gázkazánjuk van lakásonként külön mérőórával, így sokkal takarékosabb a fenntartásuk.

Befektetőknek ideális lehetőség

– Sok befektető is megkeres, próbálom őket terelni az új lakások felé, mert ha épp nem lesz benne bérlő, akkor sem kell fizetniük rezsit, mert egész egyszerűen elzárják a fűtést, amelynek még készenléti díja sincs. Pozitívum, hogy közel van az ipari park, így befektetési célra tökéletes.
A használt lakás árak is nagyon felszöktek, és nagy különbség van a panel, illetve a tégla lakások árai között. A legkelendőbb lakástípus: az első emeleti, erkéllyel rendelkező tégla lakások. Nemrégiben egy ilyen – amely egyébként teljes felújításra szorult – 8,5 millióért kelt el. Ennyi pénzért néhány évvel ezelőtt teljesen felújítottat kapott a vásárló.

– Én magam is meglepődöm olykor, hogy ezen az áron is hamar vevőre találnak az ingatlanok – mondta az értékesítő.

Reális áron pillanatokon belül elkel

Tatabányán Dózsakert számít a legkeresettebb városrésznek. Itt egy 70 négyzetméteres 3 hálószobás, amerikai konyhás nappalival kialakított lakás két erkéllyel 13 millióért kelt el, bár először többet szeretett volna az eladó.

– Azt tapasztalom, hogy teljesen mindegy, hogy hol van az ingatlan, ha azt jó, azaz reális áron hirdetik, pillanatokon belül elkel. A teljesen felújítandó panel lakás négyzetméter ára 110 ezer forintnál kezdődik, míg egy átlagos állapotú lakás négyzetméter ára Dózsakertben 160 ezer forint körül alakul. Ugyanitt egy felújított lakás négyzetméter ára pedig a 200 ezer forintot is elérheti. Érdemes tudni, hogy a piaci ár Tatabányán akár 30 százalékkal is magasabb lehet az értékbecslő által meghatározottnál. Ez a hitelből vásárlóknak fontos, ugyanis a bankok ez alapján adnak kölcsönt, tehát ha magas áron szeretne valaki vásárolni, akkor több önerőre van szüksége.

Növekvő bérletárak

Az ide települő cégek, gyáregységek hatásaként van munkalehetőség, ezért sokan szeretnének ide jönni. A befektetők is folyamatosan keresik az ingatlanokat, hogy egy kis ráfordítás után magas áron kiadhassák azt. Az ingatlanos szerint havi 70-80 ezer forintos ár fejében is találnak bérlőt és nem kell attól tartaniuk, hogy üresen marad a lakás.

Ügyfeleink részére teljes körű, díjmentes CSOK és hitelügyintézést biztosítunk.

Bővebb információ a 06-70-905-7724-es telefonszámon kérhető.

Gaálné Nagy Regina, Openhouse Ingatlan.

Promóció A három gyermekes családok igénybe vehetik a 10+10 millós CSOK-ot (fotó: P. A.) -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!