Kemma

2014.08.26. 13:59

Megyei Príma Díj 2014: Dr. Zsembery Dezső

Közművelődés kategória Az orvos-műgyűjtő 1954-ben szerezte meg diplomáját és 1957-ben került Dorogra, ahol a ranglétrán felfelé lépkedve 1970-ban az összevont dorogi és esztergomi kórház igazgató-főorvosa lett.

kemma.hu

A dorogi rumatológiai osztály megalapítója 1980-ban tett reumatológiai szakvizsgát, majd a Magyar Nefrológiai Társaság tudományos munkásságáért vizsga nélkül szakképesítésben is részesítette.

Komárom-Esztergom Megyéért, dorogi Pro Urbe, Év Egészségügyi Dolgozója díjakat is kapott, de emellett A Kultúra Pártfogója, a Dorog díszpolgára címet is kiérdemelte és a Dorogiak a Dorogiakért emlékplakettet is átvehette.

Sokévtizedes elkötelezett gyűjtőmunkájának hála olyan kiállítások köszönhetőek neki többek között, mint a dorogi Orvosportrék, vagy a Töredékek, Babits Mihály művészbarátai Esztergomban, de a művészeti íróként is ismert lokálpatrióta helytörténeti kutatómunkájával sokat tett Dorog és környéke egészségügyi, képzőművészeti múltjának feltárása érdekében is.

---------------------------------------------------------------------
A jelöltre  ide kattintva szavazhat!
---------------------------------------------------------------------
A linkre való kattintás önmagában nem jelent voksot, csak ha a felugró ablakban regisztrált felhasználóink a kis szavazótáblára kattintanak, majd beírják az ellenőrző kódot. Szavazni azután lehet, hogy bejelentkeztek.

Az orvos-műgyűjtő 1954-ben szerezte meg diplomáját és 1957-ben került Dorogra, ahol a ranglétrán felfelé lépkedve 1970-ban az összevont dorogi és esztergomi kórház igazgató-főorvosa lett. kemma.hu -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!