karambol

2019.10.15. 15:11

Fának ütközött, ezzel megmentett egy vadat a sofőr Keréktelekinél

A teherautó sofőrje vadgázolás elkerülése miatt ütközött fának Keréktelekinél. A helyszínre a mentők is érkeztek.

Kemma.hu

A teherautó nem ütötte el a vadat

Forrás: BM OKF

Fotó: Kisbéri Katasztrófavédelmi Őrs

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint fának ütközött egy kisteherautó október 15-én hajnalban a 81-es főúton Keréktelekinél. Vadgázolás elkerülése miatt a sofőr olyan manővert tett autójával, aminek következtében fának ütközött.

A manőver miatt fának ütközött (Fotó: Kisbéri Katasztrófavédelmi Őrs / BM OKF)

A baleset következtében a gépjármű félpályás forgalmi akadályt képezett. Műszaki mentés céljából a kisbéri hivatásos és a rédei önkéntes tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A helyszínre mentőszolgálat is érkezett.

Fotó: Kisbéri Katasztrófavédelmi Őrs / BM OKF

Ahogy arról korábban írtunk, megyénkben a 81-es és az 1-es főúton a legnagyobb a vadveszély. A vadgázolásokkal kapcsolatban Szalai Árpád, az Országos Magyar Vadászkamara Komárom-Esztergom megyei Területi Szervezetének elnöke felhívta a figyelmet, hogy vadveszélyt jelző tábla megpillantása esetén mindenképp javasolt csökkenteni a sebességet és fokozottan figyelni az út szélét.

– Mivel a legtöbb vadfaj csapatban mozog, ezért ha egy átszalad előttünk, akkor mindenképp számítani kell arra, hogy több is követni fogja – emelte ki az elnök.

Ha már megtörtént a vadbaleset, a további balesetek megelőzése érdekében tett intézkedéseket követően elsődleges a rendőrség értesítése.

–Az illetékes vadászatra jogosult hivatásos vadászának értesítését ezután a rendőrség végzi. A helyszínelést követően az elütött vadat csak a hivatásos vadász vagy más jogosult által megbízott személy szállíthatja el a helyszínről egyedi megjelölést követően – tudtuk meg az elnöktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában