harag

2019.11.07. 13:07

Vádat emeltek a munkatársát szétverő férfi ellen

Súlyos testi sértés miatt kell bíróság elé állnia annak a férfinek, aki saját kollégáját vert meg, mert azt hitte, miatta nem kapott bért.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, aki azért bántotta a munkatársát, mert az megmondta a munkáltatójuknak, hogy munkahelyet fog váltani. A vádiratban arra tettek indítványt, hogy a bíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen vádlottat végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.

Dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk: a vádlott 2019 május utolsó hetében megtudta, hogy kollégája megmondta a munkaadójuknak, hogy ő munkahelyet fog váltani. A férfi azt feltételezte, hogy emiatt nem fizették ki a heti bérét, ami miatt dühös lett a munkatársára.

A férfi 2019. május 31-én délutáni órákban Pilismaróton meglátta a kollégáját, akihez odament és szó nélkül legalább háromszor közepes erővel ököllel arcon ütötte őt. A munkatárs a jobb oldali járomcsontja felett női ökölnyi vérömleny keletkezett, orrcsontja felett pedig, csakúgy, mint ajkán és homlokán duzzanat alakult ki. Mindemellett a felső metszőfoga is eltörött. Az ilyen sérülések gyógyulásának ideje a a nyolc napot nem haladja meg, azonban a támadott testtájék és az erőbehatás mértékére figyelemmel a bántalmazás módja alkalmas volt súlyosabb, csonttöréssel járó sérülés okozására, tette hozzá a helyettes szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában