vádemelés

2019.04.26. 17:30

Vádat emeltek a drogdíler duó ellen

Egy budapesti és egy tatabányai díler, valamint egy fogyasztó ellen is vádat emelt a tatabányai ügyészség. A tatabányai terjesztő rendszeresen fogyasztotta is az anyagot.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség három elkövetővel, köztük két tatabányai férfival szemben kábítószer-kereskedelem bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, valamint kábítószerbirtoklás vétsége miatt emelt vádat, mert 2018-ban Herceghalom és Tatabánya területén kábítószerrel kereskedtek, valamint kábítószert fogyasztottak.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a bíróság elsőrendű, budapesti vádlott letartóztatását tartsa fenn, mert fennáll a bűnismétlés veszélye. Emellett azt javasolták, hogy a bíróság az elsőrendű és másodrendű, vádlottal szemben börtönbüntetést kapjon szabjon ki és tiltsák el őket a közügyek gyakorlásától. A tatabányai másodrendű vádlottat ezen túlmenően a járművezetéstől is tiltsa el.

Az ügyészség a vádiratban indítványozta még a budapesti és a tatabányai dílereknek a drogügyletből származó a bevételének elkobzását, valamint a bűnügyi költségek megtérítését. A harmadrendű vádlott esetében csak a bűnügyi költség megtérítését látták szükségesnek. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy amennyiben az elkövetők a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról, úgy a budapesti díler négy évet, a tatabányai 3 év hat hónapot kapjon.

Ahogy dr. Horváth Sándor, a megyei főügyészség helyettes szóvivője a Kemma.hu-nak elmondta, az első-és a másodrendű vádlottak egy munkahelyen dolgoztak Herceghalmon. A drogot a budapesti elsőrendű vádlott adta el a tatabányai másodrendű vádlottnak 2018 januárja és augusztusa között.

A budapesti díler rendszeres adott el marihuánát a tatabányai férfinek. A nyolc hónap alatt összesen 360 grammot adott el, grammonként 1800 forintért. A budapesti férfi így összesen 648 ezer forint jövedelemre tett szert az ügyletekkel. Az eladott kábítószer hatóanyagtartalma 11,86 százaléka a csekély mennyiség felső határának. A férfit 2018. október 11-én kapták el a rendőrök, és a bíróság október 13-án rendelte el a letartóztatását.

A tatabányai férfi a megvásárolt kábítószer egy részét elfogyasztotta. A többit Tatabányán több embernek, köztük a harmadrendű vádlottnak adta el. Utóbbinak összesen 30 gramm drogot adott át, ebből 24-et összesen 60 ezer forintért, 6-ot ingyen, baráti szívességből. Emellett egy személynek legkevesebb öt alkalommal adott át összesen 5 grammot, 7500 forint értékben. A férfi így összesen 67 500 forintot keresett.

A tatabányai dílert és vevőjét végül 2018. augusztus 25-én elkapták egy igazoltatáskor, amikor kábítószer befolyása alatt, bódultan autót vezetett. A harmadrendű vádlott is vele ült a kocsiban, ő a ruházatába rejtette a marihuánát. A fogyasztót már 2017-ben kábítószerbirtoklás bűntettében egyszer már bűnösnek találták és pénzbüntetésre ítélték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában