vádirat

2018.08.25. 07:52

Örökre eltilthatják a vezetéstől a férfit, aki halálra gázolt egy asszonyt a Május 1. úton

A kapuvári férfi sorsáról egy hónapon belül döntés születhet.

Sz. A.

Tata legforgalmasabb útján sodort el egy 44 éves asszonyt a 67 éves sofőr, hogy a nő életét már nem lehetett megmenteni.

Fotó: Szűr Annamária/24 Óra

A 67 éves sofőr 2017. július 27-én hajnalban gázolt halálra egy 44 éves asszonyt a Május 1. út egyik zebrájánál, nem sokkal az előtt, hogy a lámpák bekapcsolódtak volna. Az asszony mellett haladó ember életét csak az mentette meg, hogy el tudott ugrani az áruszállító elől. A rendőrség a közelmúltban zárta le az eljárást a sofőr mellett, most pedig az ügyészség döntött a vádemelésről.

Ahogy dr. Horváth Sándortól, a megyei főügyészség helyettes szóvivőjétől megtudtuk, a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség augusztus 23. napján nyújtott be vádiratot a Tatai Járásbírósághoz.

A sofőrrel szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével büntetővégzés meghozatalára, és arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetésre ítélje, és hogy a közúti járművek vezetésétől végleges hatállyal tiltsák el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában