vádemelés

2020.09.23. 08:36

120 ezres csalás Oroszlányban: zsarunak hazudta magát a rab

Tettében két nő segítette a férfit, hármójuk ellen pénzmosás és csalás miatt emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyész a Kemma.hu-nak elmondta, hogy a vádirat szerint a börtönben lévő férfi 2019. április 25-én este telefonon felhívta a sértettet és azt állította neki, hogy rendőr, majd arra kérte, hogy segítsen egy nyomozásban. A csaló arra kérte őt, hogy egy Oroszlányban parkoló gépjármű kereke alá tegyen 120 ezer forintot, így segíthet az elkövető elfogásában. A csalás áldozata a megadott helyre tette a pénzt.

A férfi felhívta a volt élettársát, hogy hozza el az összeget, majd fizesse be a másik vádlott nő által megadott bankszámlára. A nő azonban a befizetésig már nem jutott el, mert az Oroszlányi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták, majd 100 ezer forintot lefoglaltak tőle, így a sértett kára részben megtérült.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen beismerik a bűncselekmények elkövetését, akkor a büntetett előéletű férfival szemben a törvényszék 1 év 8 hónap börtönbüntetést szabjon ki, valamint 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a két nőt pedig 150 ezer forint pénzbüntetésre ítélje.

(Főoldali kép: Shuttestock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!