súlyos testi sértés

2019.12.06. 06:17

Közmunkára ítélték a nőre támadó kutya gazdáját

A bíróság az ügyészség indítványának helyt adva 48 óra közérdekű munka büntetésre ítélte azt a nőt, akinek kutyája a kerítésen kiszabadulva emberre támadt.

Kemma.hu

Forrás: shutterstock

A Tatabányai Járási Ügyészség a gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés bűntette miatt indult ügyben bíróság elé állította azt a nőt, akinek a kutyája a sértett karjába és combjába harapott.

A Tatabányai Törvényszék tájékoztatása szerint a A bíróság a nőt 48 óra közérdekű munka büntetésre ítélte, a határozat a kihirdetését követően jogerőssé vált.

Dr. Horváth Sándortól a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy az ügyészség a tárgyaláson arra tett indítványt, hogy a bíróság a nőt közérdekű munka büntetésre ítélje.

A nő 35-40 kg súlyú boxer keverék kutyája október 21-én 18 órakor a tatabányai telekről a hiányos kerítésen át kiszaladt, és a telek előtti részen tartózkodó G. Z-re támadt. A kutya a kiszabadulása után először a sértett bal kézfejébe harapott, majd a sértettnek védekezésül az arca felé emelt bal alkarjába, ezt követően az ilyen testhelyzetben lévő nő bal csuklójába harapott, és lerántotta a földre, ahol tovább cibálta, oly módon, hogy a földön fekvő nő jobb combjába is beleharapott.

A kutya támadása révén a megtámadott nő a bal csuklóján tenyérnyi és a kézháti felszínen 1-1 cm-es harapott sebzés, a jobb combján horzsolás és 2 cm átmérőjű bevérzés, a jobb csuklóján duzzanat keletkezett. A nő ezen sérülései összességében 8 napon belül gyógyulóak, azonban a bal csuklót ért harapás miatt a 8 napon túl gyógyuló sérülés keletkezésének reális lehetősége fennáll. A bal singcsont végén kitört egy csontdarab, valamint a singcsont nyúlványa lényeges elmozdulás nélkül letörött. A megtámadott nő ezen sérülése 8 napon túl, ténylegesen 6 hét alatt gyógyuló. A nő kutyája – aki a veszettség elleni oltást megkapta – a gazdája beleegyezésével elaltatására került.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!