rendőrség

2018.12.18. 12:21

Baleset-megelőzési értekezlet: Esztergom-Kertvárosban kivilágíthatják a zebrákat

A 2019. évre tervezett baleset-megelőzési tevékenység volt a témája az Esztergomban tartott rendőrségi értekezletnek. Az eseményen jelen volt Romanek Etelka, Esztergom polgármestere is.

Kemma.hu/police.hu

Forrás: police.hu

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága évértékelő és feladatmeghatározó ülést tartott december 17-én. Az értekezleten a kapitányság vezetője és osztályvezetői mellett részt vett Romanek Etelka polgármester, dr. Endre Szabolcs jegyző, Forisek Ilona útügyi előadó, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. részéről Vas György Aurél, Bakos Norbert, a Régió Televízió Esztergom főszerkesztője, valamint Nemes Zsuzsanna, a Hídlap főszerkesztője, a területi polgárőr–szövetségek részéről pedig Kemecsi László, Nagy László és Sujbert Gábor.

A balesetek megelőzése a cél Esztergomban (Fotó: police.hu)

Az ülés kezdetén a résztvevők tájékoztatást kaptak a 2018-ban bekövetkezett közúti közlekedési balesetek alakulásáról, valamint a főbb baleseti okokról, a balesetek számának csökkentése érdekében tett intézkedésekről, továbbá a bizottság 2019. évre tervezett tevékenységéről.

Célként tűzték ki az Esztergom-Kertvárosban lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megvilágítását, valamint a sebesség csökkentésére szolgáló prevenciós eszközök beszerzését. Az együttműködő partnerek hangsúlyozták a hasonló értekezletek rendszeres megtartásának fontosságát a hatékony együttműködés és kommunikáció kialakítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!