csalás

2019.12.10. 11:30

További három hónap börtönt javasol az ügyészség az oroszlányi szélhámos ellen

A férfi letartóztatásának meghosszabbítására tett javaslatot az Esztergomi Járási Ügyészség. A férfi már egy hónapja börtönben van.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Az Esztergomi Járási Ügyészség a különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben indítványozta a letartóztatása meghosszabbítását annak az oroszlányi tartózkodási helyű férfinak, aki közel négy éven át tizenegy sértettől befektetési célú kölcsönszerződéssel csalt ki nagy összegeket. A férfit az ügyészség indítványa alapján november 14-én tartóztatták le egy hónapra, mert megalapozottan feltehető, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, továbbá szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Dr. Reszl Ildikó megyei főügyésztől megtudtuk, hogy az ügyészség indítványt tett arra, hogy további három hónapra, március 24-ig hosszabbítsa meg a bíróság a férfi letartóztatását. Indokuk szerint a kényszerintézkedés okai változatlanul fenn állnak.

A férfi 2014 augusztusa és 2018 márciusa között, mint befektetésekkel foglalkozó cég képviselője, tizenegy sértettnek kedvező befektetési lehetőséget kínált, rövid határidővel és kedvező hozammal. Az ügyfelek nem vállalták ugyan a pénzük befektetésével felmerülő kockázatot, azonban az elkövető javaslatára kölcsönszerződések alapján különböző összegeket adtak át az elkövetőnek, akinek sem reális lehetősége, sem szándéka nem volt a kölcsönök visszafizetésére.

A csaló férfi a tizenegy sértett közül egy kisbéri férfinak 55 millió, egy kisbéri nőnek 37 millió 750 ezer, egy komáromi férfinak 15 millió, egy ácsi férfinak 7 millió, két ácsi férfinak 3-3 millió, egy komáromi nőnek 2 millió, egy ácsi nőnek 1 millió 400 ezer, három további sértettnek egyaránt 1 millió forint kárt okozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában