Reszkessetek, tolvajok!

2018.07.10. 17:38

Folytatódik a BIKESAFE program

Sajnos nem ritka, hogy egy-egy kétkerekű gazdája csak a jármű hűlt helyét találja a nap végén. A rendőrség munkatársai ezúttal Tatán dolgoztak a lopások ellen.

kemma.hu

Június 10-én Tatán regisztrálták a bicikliket

Forrás: police.hu

A közelmúltban nálunk is olvashattak Asztalos Adri esetéről, akinek mindössze kétheti használat után a tatai vasútállomásról vitték el a hosszú spórolással megvásárolt kerékpárját. Sajnos nem egyedi esetről van szó, számos alkalommal tűnnek el a kétkerekűek, hiába rögzíti a tulajdonosuk azt lánccal, biciklizárral, a tolvajok trükkösek.

Július 10-én Tatán regisztrálták a bicikliket
Fotó: police.hu

A kerékpárlopások felderítésének egyik leghatékonyabb eszköze egy egységes nyilvántartási rendszer, ahol a bicikliket egy központi adatbázisban, egyedi azonosító jeleikkel együtt regisztrálják. A nyilvántartási rendszer nagyban elősegíti az ellopott kerékpár felderítését, megtalálását. Erre szolgál a BikeSafe elnevezésű program, amely 2016-ban indult országos útjára. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai július 10-én Tatán jártak és várták a kerékpárjukat regisztrálni kívánó lakosokat.

Szerencsére arra is van példa, hogy egy ellopott jármű visszakerül jogos tulajdonosához. Így történt ez Komáromban is, ahol az 58 éves V. Csaba egy sporttelep mellől vitte el a biciklit, majd fél évig használta azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!