normasértés

2020.02.13. 14:09

A 81-es főúton 12 szabálysértő sofőrt fogtak egy nap alatt

Február 11-én a 81-es számú főúton a rendőrség, a katasztrófavédelem és a Nemzeti Közlekedési Hatóság összesen 105 autóst ellenőrzött. Egy személy ellen büntetőeljárást is indítottak az egyenruhások, okirat-hamisítás miatt.

Kemma.hu

Kisbéri területén közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak, volt olyan szabálysértő, aki ellen büntetőeljárást kezdeményeztek okirat-hamisítás miatt.

Forrás: police.hu

A rendőrség, a katasztrófavédelem és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai a Kisbéri Rendőrkapitányság területén elsősorban az autóbuszokat és a tehergépkocsikat ellenőrizték, a 81-es számú főúton. Az akció során kiemelt figyelmet fordítottak a vezetési-és pihenőidő betartására, valamint a veszélyes rakományt szállító előírásokra. A megállított vezetők esetében nem fedeztek fel hiányosságot, viszont sok más, közúti közlekedési szabálysértés miatt kellett az egyenruhásoknak intézkedniük.

Összesen 105 személygépkocsit ellenőriztek a 81-es főuton (Fotó:police.hu)

A rendőrség tájékoztatása szerint az autóbuszok és tehergépkocsik mellett összesen 105 autót és annak sofőrjeit ellenőrizték. Számos szabálytalanságot tapasztaltak, elsősorban a járművek műszaki állapotával kapcsolatban. Egy alkalommal figyelmeztettek, hét esetben viszont helyszínbírságot szabtak ki. További négy szabálysértési eljárást indítottak a rendőrök, és egy személy ellen okirat-hamisítás miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában