rablás

2019.05.30. 08:22

Mindössze 90 perc alatt elkapták az idős asszonyt kirabló tatabányai nőt

Csupán ennyi idő kellett a rendőröknek, hogy elfogják azt a nőt, aki kirabolt egy 82 éves asszonyt Tatabányán.

Kemma.hu

Az idős asszony pénztárcája

Forrás: police.hu

A rendőrség tájékoztatása szerint egy 25 éves nőt rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, amely során beismerő vallomást tett. O. Erikát a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezi gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását.

O. Erika egy tatabányai élelmiszerbolt előtt szólított meg egy idős nőt május 29-én délelőtt. Felajánlotta az asszonynak, hogy segít neki hazavinni a megvásárolt holmit, amit az idős asszony el is fogadott. Amikor a néni lakásához értek, megkérte, hadd használja a mellékhelyiséget. Ezután a 82 éves néni lakásában O. Erika pénzváltásra kérte a sértettet, aki elővette a pénztárcáját. A gyanúsított erőszakkal elvette azt tőle, kivette belőle a pénzt, és elmenekült a helyszínről. A 82 éves sértett ezután értesítette a rendőrséget.

Ezért a „hatalmas„ összegért felelhet a nő (Fotó: police.hu)

A helyi egyenruhások forró nyomon indultak az elkövető felkutatására, akit mindössze másfél órán belül elfogtak. A nyomozók kutatást tartottak a gyanúsított lakásán, amelynek során az eltulajdonított pénz egy részét megtalálták. Előkerültek továbbá O. Erika ruhái is, amelyeket a bűncselekmény elkövetésekor viselt. Ezeket a nő kérésére élettársa rejtette el a házuk udvarán lévő disznóólban, ezért a férfi ellen bűnpártolás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Az idős asszony pénztárcája (Fotó: police.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!