Sikkasztás

2022.07.20. 07:00

Okosba' árulták a fát a táti boltosok, 90 ezerért adták el a lelküket

Vádat emelt az ügyészség azzal a két férfival szemben, akik a munkáltatójuk faanyagát sajátjukként adták el. Az egyenruhások az árut és a pénzt lefoglalták.

Szász Dalma Kitti

Fotó: AS

Az ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt emelt vádat a férfiakkal szemben és a vádiratban indítványt tett arra, hogy a vádlottakat az Esztergomi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben pénzbüntetésre ítélje.

Dr. Borbély Veronika főügyészségi helyettes sajtószóvivő ismertette a vádiratot, amely szerint a két férfi tavaly júliusban egy táti kft. alkalmazottjaként elhatározta, hogy a társaság tulajdonát képező faárukészletből a saját hasznukra értékesítenek féláron a kft. vevői részére. A kiszállítást az egyik férfi végezte a vevőnek, aki a hivatalos számla 190 ezer 535 forint ellenértékén felül a többlet áruért 89 ezer 465 forintot fizetett a vádlottaknak. Az egyik elkövetőt az ingatlanról való távozáskor a rendőrség elfogta, az árut és a pénzt pedig lefoglalta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!