tűzvédelem

2018.11.07. 15:11

A társasházak kiemelt figyelmet kapnak a tűzoltók részéről

Idén is meghirdeti a katasztrófavédelem a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot. A november 6-án kezdődött háromnapos rendezvénysorozatban a lakóközösségek tájékozódhatnak.

Kemma.hu

Gyakorlat miatt vonultak ki a tűzoltók Tatabányán

Fotó: Sz. A./24 Óra

A november 6-án kezdődött háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

A katasztrófavédelem egész évben ellenőrzi, mennyire tartják be a társasházakban a tűzvédelmi előírásokat, a kontrollok alkalmával nem a bírságolás, hanem a biztonság megteremtése a cél. A háromszintesnél magasabb és tíznél több lakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületek használatával kapcsolatos tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell, hogy az épület megközelíthető legyen tűzoltó-gépjárművekkel. A tűzoltási felvonulási területet állandóan szabadon kell tartani annak érdekében, hogy a mentést célzó tűzoltói beavatkozás zavartalan legyen.

A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács létesítéséről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról, továbbá a nyílt láng használatáról is lehetőség lesz konzultálni ezekben a napokban minden lakástulajdonos, bérlő, közös képviselő, lakásszövetkezeti tag és érdeklődő számára.

A katasztrófavédelem szakemberei három napon keresztül, november 6-án és 7-én, valamint majd 8-án minden nap 9 és 15 óra között, az ország valamennyi kirendeltségén- így Komárom-Esztergom megyében a tatabányai és az esztergomi katasztrófavédelmi kirendeltségen is várják az érdeklődőket a témában.

(Főoldali kép: illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!