Kék hírek, bulvár

2017.03.10. 10:53

Kiküszöbölnék a téves riasztásokat

Konferenciát szervezett a katasztrófavédelem a téves jelzések felszámolása, megelőzése érdekében, mert ezek az üzemeltetők és a katasztrófavédelem részére egyaránt többletterhet, többletköltséget jelentenek.

kemma.hu

Az értekezleten elhangzottak az üzemeltetői tapasztalatok, melyek a téves jelzésekhez vezettek, továbbá a karbantartók és a tűzjelző rendszer tervezésében érintett cégek is megosztotta tapasztalatait, ismereteit a témában. A téves jelzések okainak ismeretében számos megoldási javaslat hangzott el, segítve elsősorban az üzemeltetők megoldás irányába ható törekvéseit.

Az úgynevezett tűzátjelzés fogadó központról, a tűzátjelzés folyamatáról Maczkó József tűzoltó alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság informatikai osztályának kiemelt főelőadója beszélt. A prezentációt követően a hatósági tapasztalatokat Csizmadia Sándor tűzoltó őrnagy, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hatósági osztályvezetője osztotta meg a jelenlévőkkel, adta hírül katasztrófavédelem.

A meghívott üzemeltetők és karbantartó szervezetek részéről számos, a téves jelzésekkel összefüggő tapasztalatok hangzottak el, melyek segítették a problémakör területi szintű megismerését.

Az értekezletet követően a Területi Tűzmegelőzési Bizottság tartotta meg első féléves ülését, melyen a központi téma a lakóházi tüzek megelőzése érdekében a lakosság tájékoztatásának lehetőségeit mérték fel. A résztvevők megegyeztek abban, hogy egy későbbi időpontban újabb fórumot hívnak össze, hogy a megelőzés érdekében minél jobban összehangolják kommunikációjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!