Kék hírek, bulvár

2014.05.05. 11:08

Beiskolázta magát a móri mészáros

Újra iskolapadba ült a tatabányai Weiszdorn Róbert, a móri mészárlás egyetlen elítélt elkövetője - tudta meg a Blikk.

blikk.hu

A lap úgy tudja, az életfogytiglanos fogoly gimnáziumba jár, azt azonban nem tudni, mennyire kapott kedvet a tanuláshoz és hogy érettségi után jelentkezik-e majd felsőfokú intézménybe.

[caption id="" align="aligncenter" width="334"] Fotó: blikk.hu
[/caption]

Weiszdorn szobafestő-mázoló volt, amikor a móri mészárlás miatt minimum 40 évre ítélték és a szegedi Csillagbörtönbe került. Először a zárkájában dolgozott, hogy hozzájáruljon a rabtartásához. Borítékokat és mappákat hajtogatott. Nemrégiben azonban, újra tanulásra adta a fejét. A Blikk információi szerint már sikeresen elvégezte a 10. osztályt, jelenleg 11.-be jár és jövőre érettségizhet.

2002. május 9-én, a móri bankrabláskor Weiszdorn volt az, aki rálőtt a biztonsági őrre, majd – magát őrnek kiadva – a pénzintézet ajtajába állva küldte el az érkezőket. A nyomozók szerint mindeközben társa, Nagy László (†35) lemészárolt nyolc embert. Nagy még az előzetes letartóztatásakor a börtönben felakasztotta magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!