Kék hírek, bulvár

2009.04.02. 11:11

A rendőrgyilkos tíz rendőrt is lelőtt volna, ha van még golyó

B. Miklóst, az esztergomi rendőrgyilkosság gyanúsítottját figyelmeztette a bíróság, hogy a hamis vádat szigorúan büntetik. Miután lelőtte Borbély Zoltánt, a tanúk szerint azt mondta, kár, hogy nem golyószórója van, ha tíz golyója lett volna, tíz rendőrt öl meg.

M. A.

A csütörtökön kilenc órakor kezdődött tárgyaláson kihallgatták a meggyilkolt rendőr, Borbély Zoltán társát, és a helyszínre elsőként kiérkező járőrpárt is. Mindhárman egybehanzóan állították. B. Miklós erősen ittas volt, időnként horkolva elaludt, ha felébredt szitkozódott és kiabált, hogy kár, hogy nem golyószórója van, mert ha tíz golyója lett volna, tíz rendőrt öl meg.

B. Miklós mindezt tagadta, s állította, hogy nem elaludt, hanem elájult, mert meglőtt combját ütötték a rendőrök. A bíró ekkor figyelmeztette, hogy a hamis vádat a törvény szigorúan bünteti.

Segíteni akart a rendőr

B. Miklós tavaly február 11-én este, Esztergom-Kertvárosban lőtte le az intézkedő Borbély Zoltánt, aki társával egy családi vitához ment ki; az akkor 53 éves B. Miklós idős édesanyját bántalmazta.

- Legfeljebb annyit mondhattam, hogy lőjetek le, ne kínozzatok - tette hozzá B. Miklós, akinek édesanyja sírva vonult ki a teremből a tárgyalási szünetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!