Kék hírek, bulvár

2009.02.28. 14:13

Megalapozott gyanú: Orbán számlákkal ügyeskedett a NUSI kárára

A Tatai Edzőtábor hónapok óta előzetes letartóztatásban lévő, többek között vesztegetéssel gyanúsított volt igazgatója, Orbán István a céges rendezvényeken alacsonyabb összegekről állíttatott ki számlákat és így megkárosította a NUSI-t, vagyis a Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézetet.

Mudri Anna

Minderről a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészségen évértékelő sajtótájékoztatóján számoltak be.
Az Orbán-ügy összefoglalásakor elmondták azt is, hogy az edzőtábor-igazgató 2008 nyaráig, vezetői pozícióját kihasználva, folyamatosan követett el különböző, a közélet tisztasága és vagyon elleni bűncselekményeket az edzőtábor és felettes szerve, a NUSI sérelmére. Vezetői beosztását kihasználva, különböző előnyöket kért az edzőtábornak vállalkozási tevékenységet végző gazdálkodóktól.

Megalapozott a gyanú, hagy a gyanúsított az edzőtáborban tartott céges rendezvényeken a ténylegesnél kisebb összegekről állíttatott ki számlát, így a NUSI nem jutott hozzá az őt megillető bevételhez. A gyanúsított egyeseknek úgy biztosított szállást, hogy azok nem vagy nem a megfelelő összeget fizették. Rendszeresen elvett a raktárából, konyháról élelmiszereket, kertészeti anyagokat.
E cselekmények hűtlen kezelés, üzletszerűen elkövetett csalás, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének megállapítására alkalmasak. A konkrét minősítés az egyes elkövetési értékek függvénye. Ezt még pontosan nem lehet meghatározni, de milliós nagyságrendűek, tették hozzá az ügyészségen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!