felújítások

2017.09.02. 07:44

A Vaszary és a Jázmin is megújul Tatán

2020-ig teljes felújításon esik át a tatai Vaszary János Általános Iskola és annak Jázmin Utcai Tagintézményének épülete is – egyebek mellett erről beszélt Bencsik János országgyűlési képviselő az intézmény ünnepélyes tanévnyitóján

Zs. K.

– Ezekben a hetekben a Tatai-medencében 10 milliárd forintos iskolafejlesztési program indulhatott meg, amelynek részeként a megyeszékhelyen teljes egészében megújul az Árpád Gimnázium. A régi bányakórház épületében pedig egy új katolikus gimnázium kezdi meg a jövőben a működését. Tatán, a Bláthy Ottó, illetve a Jávorka Sándor középfokú oktatási intézmények kollégiumai újulnak meg. Egy európai uniós pályázatnak köszönhetően, valamint a kormány támogatásával 1 milliárd 160 millió forintos iskolafejlesztési, korszerűsítési program indulhat el – jelentette be Bencsik János a Vaszary tanévnyitóján.

Az is elhangzott, hogy a program keretében teljes egészében megújul a Vaszary János Általános Iskola és a Jázmin Utcai Tagintézményének épülete is, amellyel térségi iskolaközponti feladatokat láthat el.

További részletek a 24 Óra szombati számában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!