Hírek

2005.09.03. 00:00

Olvasói levelek

BAMA

Kamatmentes hitelt a rászorulóknak!
A Reggel augusztus 30-i számában Babos László gödi olvasó írt arról, hogy a mozgáskorlátozottaknak nyújtott támogatások összege évek óta nem nőtt. Minden sorával egyetértek. Én már több fórumon is felvetettem ezt a témát, mindhiába. Egy szocialista fórumon többek között azt a választ kaptam, hogy az Országgyűlésben többször felvetődött a háromszázezres gépjárműszerzési támogatás egymillió forintra emelése, de elvetették, mondván, akkor kevesebben jutnának a pénzhez. Lenne egy javaslatom a T. Ház számára. Ne adjanak ilyen nevetséges összegű támogatást, hanem kössenek szerződést egy autógyártó céggel. Ez a cég gyártana a célnak és a szükségletnek megfelelő kis kocsikat elfogadható áron, amelyeket az érintettek kamatmentes hitellel részletre vásárolhatnának meg. Ne adjanak lehetőséget arra, hogy ezzel vissza lehessen élni. Ennek érdekében szigorú rendelet tiltsa a megszerzett gépkocsi eladását. Kivételt csak a mozgássérült halála jelentene. Határozzák meg, hány évenként lehetne kicserélni. Gyurcsány miniszterelnök úr, nagyon köszönöm, ha megtisztel azzal, hogy levelem elolvassa. Kérem, legyünk mi egy a száz lépés programból.
Klimó Józsefné, Szigetszentmiklós

Nincs pénz ároktisztításra?
Az augusztus 24-én megjelent Az árkokat ki kell tisztítani című levél írójának üzennék. A vízügyi technikus úr tudja, hogy Monoron van egy körülbelül öt kilométeres csatorna, amely a Strázsa-hegyről lezúduló vizet elvezetné, de az átereszek be vannak dugulva. Kb. 25 éve tisztították ki, és a lezúduló víz 2-3 éve lakásokat, pincéket öntött el. Erre a munkára nincs pénz…? Már egy éve könyörgünk. Tönkrement a hűtő-, mosógép, bútor és az idegeink. A gyerekek éjjel az asztalon ültek. Meg kell előzni a bajt.
Kovácsné Ildikó, Monor

A jogállam ragozása
Véleményem egy állítólag jogállamban élő állampolgár véleménye, mégpedig a magyar nyelvtani szabályoknak megfelelő ragozás szerint. A Reggel augusztus 23-i számában, A bíróságok függetlenebbek az ügyészségnél című hírben tudósítottak a Medián közvélemény-kutatásáról. A felmérésből az tűnik ki, hogy a címben említett állítás a megkérdezettek többségének a véleménye. A választópolgárok véleménye szerint a következő séma állítható fel:
Független = ügyészség
Függetlenebb = bíróság
Legfüggetlenebb = Alkotmánybíróság.
Ha így lehet ragozni a felsorolt intézményeket, azt gondolhatjuk, ez a jogállamiság megcsúfolása. Ez a jogállamiság csak harangzúgással, zászlólengetéssel történő politikusi kinyilvánítás.
Somosfalvy Bernadett, Budapest

Ezek is érdekelhetik