Hírek

2005.08.04. 00:00

HÍRsáv

BAMA

Felrobbantották Irakban az amerikai katonákat
Tizennégy amerikai tengerészgyalogos életét vesztette szerdán kora reggel Irakban, miután a katonákat szállító jármű az út szélére telepített  robbanószerkezetre futott.

Villámcsapás ért egy francia légibuszt
Senki sem halt meg, amikor kedd este Torontóban a leszálláskor túlszaladt a kifutópályán, és kigyulladt a francia légitársaság A340 típusú repülőgépe. A 309 utas és a személyzet el tudta hagyni a gépet. A negyven sérült között nincs magyar.

Hamarosan kiadják a londoni merénylőt
Zambia egyezményt írt alá Nagy-Britanniával, hogy rövidesen kiadják Rasid Harun Aszvatot, aki felthetően a július 7-ei, londoni bombatámadások főszervezője volt. A 30 éves férfi indiai származású, és az al-Kaida terrorszervezet körözött tagja.

Beiktatták Teheránban az új államelnököt
Ali Hamenei, Irán vallási vezetője tegnap hivatalosan bejelentette, hogy Mahmud Ahmadizsenad az állam elnöke. Az eskütétel után az új államfőnek 15 napja van kormányalakításra.

Csak egy tévévita lesz Németországban
Eldőlt, hogy Gerhard Schröder kancellár (SPD) és kihívója, Angela Merkel (CDU) az előrehozott választásokat megelőző kampány során mindössze egy alkalommal folytat tévévitát. A kilencvenperces adást szeptember
14-én műsorvezető irányítja – jeletette be Béla Anda kormányszóvivő, miután találkozott Merkel képviselőivel.

Ismét tiltakozás a gázai kivonulás ellen
Izraeliek ezrei tiltakoztak a Gáza-övezetből történő kivonulás és Ariel Saron izraeli miniszterelnök politikája ellen. Két héttel a kivonás kezdete előtt a rendőrségi tilalom ellenére a Negev-sivatagban zsidótelepeket próbáltak körbezárni. A katonák százötven tiltakozót megakadályoztak az akcióban.

Szabadlábra kerültek a magyar munkavállalók
Lezajlottak a vizsgálatok a Pannonia-ügyben, s a német hatóságok most azt mérlegelik, emeljenek-e vádat a magyar cégek ellen. Vizsgálati fogságban már nincsenek magyarok – jelentette ki Budapesten Georg Wilhelm Adamowitsch német munkaügyi államtitkár, miután tárgyalt Gilyán György gazdasági államtitkárral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!