Hírek

2005.04.27. 00:00

Infarktus okozta a magyar hajós halálát

BAMA

A rendkívül erős szélben letört a tőkesúlya, és fölborult egy Bavaria 42-es Match tipusú magyar hajó a horvátországi Adrián. A VII. Mira Mare-kupa vitorlás túraversenyen induló, Kirimi Zoltán vezette magyar egységet hétfő éjjel érte a baj. A közelben lévő egységek azonnal a bajba jutottak segítségére siettek, de a hatfős legénységből csak öt főt tudtak kimenteni, a hatodiknak nyoma veszett.

Nem sokkal később a környéken találtak egy holttestet, az azonosítás után pedig kiderült, az elveszett vitorlázóra bukkantak rá. A boncolás során kiderült, hogy a negyven év körüli, dunaújvárosi férfi nem vízbe fulladt, halálát infarktus okozta. Az ügyben folyik a rendőrségi vizsgálat, a mezőny egyelőre nem hagyhatja el a Zadartól negyven kilométerre lévő Vodice városát, és az is kétséges, folytatódik-e egyáltalán a verseny, amelyet a. Zadar-Kulkjica-Sali-Vodice-Bozava-Zut-Biograd útvonalon, összesen 350 tengeri mérföldre (630 kilométer) írtak ki.

A hagyományos viadalt az Adriatic Challenge biztosítja. A cég egyik vezetője, Gál József föld körüli vitorlázó szerint még nem tudható, nekiütközött-e valaminek Kirimi hajója vagy műszaki hiba okozta a tőkesúly eltörését, így a tragédiát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!