Hírek

2004.11.27. 00:15

Csimpánzleánynál vendégségben

R. V.

[caption id="" align="alignleft" width="302"] Kapa Ágnes és Marschalkó Bernadett gondozók a kis Polával
[/caption]Tizenhárom hónapos csimpánzkölyök vendégeskedik a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Pola a győri Xantus János Állatkertben született. Mivel ott a téli hónapokban nincs rá lehetőség, hogy a közönség láthassa, Budapestre hozták. A Nyugat-Afrika-házban berendezett csimpánzóvodában az üvegfalon keresztül reggel 9-től délután 1 óráig bárki megfigyelheti, milyen virgonc.
Pola meglehetősen sok hányattatáson ment keresztül. Már fogantatása körülményei sem mindennapiak. Az eset a szüleit elválasztó rácson át történt. Paula, a 47 éves nőstény és Misi, a hím annak ellenére egymásra találtak, hogy gondozóik azt hitték: össze kell őket szoktatni. A majmok azonban jobban tudták, mi jó nekik, annál is inkább, mert már régebbről ismerték egymást. A hetvenes évek második felében egy darabig lakótársak voltak a veszprémi állatkertben.
Sajnos Paula nem tudta gondozni kölykét, mert egészsége megromlott, aztán el is pusztult. A kicsi leány majmot mesterségesen táplálták. Most is együtt érkezett gondozójával, az éjjel-nappal vele foglalkozó Ágnessel.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!